TRELLIS GARDEN DIY

Indiferent dacă grădina dvs. este formată din câteva ghivece pe un balcon al orașului sau un sfert de acru în suburbii, probabil că are un loc care ar găzdui un spalier clasic. Acoperită cu plante de alpinism precum iedera, clematisul sau gloria de dimineață, acest spalier de zăbrele poate adăuga culoare luxuriantă într -un spațiu fără timp, deghiza un perete sau un gard neatractiv sau să acționeze ca un ecran de confidențialitate pe o punte. Această structură frumoasă este o versiune mai robustă a ceea ce este disponibil la majoritatea pepinierelor și centrelor de grădină. Dacă aveți un weekend de rezervă, tot ce va trebui să recreați acest design elegant sunt instrumente de bază pentru prelucrarea lemnului, câteva lungimi de cedru și puțină răbdare pentru măsurarea și tăierea preciziei.

Materiale și instrumente

4 ′ de cedru de 2 ″ x 6 ″ (pentru partea superioară curbată)

14 ′ de cedru de 2 ″ x 2 ″ (pentru cadru)

36 ′ de 5/16 ″ x 1-1/2 ″ Cedar Lath (pentru rețea)

Finial decorativ din lemn

1/2 ″ cuie

1/2 ″ Brads și 3/4 ″ Brads

8 2 ″ L-BRACKETS

Carton greu

Jigsaw

Cutie mitră

Şurubelniţă

Ciocan sau presă de unghii

Lipici din lemn impermeabil

Umplutură de lemn

Șmirghel

Delimitează terenul; stabilește suprafața

Cleme

Pensulă

Vopsea sau pata (opțional)

Ce a costat

4 ′ de 2 ″ x 6 ″ Cedru 23 $ 14 ′ de 2 ″ x 2 ″ Cedru 26 36 $ de 5/16 ″ x 1-1/2 ″ Cedar Lath 28 USD, cuie, brads, suporturi 15 USD și umplutură de umplutură 9 USD 2 l vopsea sau pata (opțional) 33 USD total 134 USD

Pasul 1: Faceți șablon pentru TRELLIS TOP

Măriți diagrama 1 pe un fotocopiator. Creați un șablon pentru vârful curvei curbate, urmărind această formă mărită pe carton greu. (Nu trebuie decât să faceți un șablon pentru o jumătate din vârf, deoarece a doua jumătate este o imagine în oglindă.)

Pasul 2: Tăiați bucăți de vârf curbate

Pentru a salva lemnul, fiecare parte a blatului curbat este confecționată din două bucăți de cedru înșurubate. Așezați șablonul pe o bucată de cedru de 2 ″ x 6 ″ cât mai aproape de margine și urmăriți conturul unei jumătate din acesta. Marcați a doua repriză pe aceeași bucată de cedru, potrivindu -l chiar deasupra primei, astfel încât ambele să poată fi tăiate dintr -o bucată de cedru de 2 ′ (vezi fotografia 1). Repetați pentru a doua parte a vârfului curbat. Tăiați, folosind un puzzle.

Pasul 3: Alăturați -vă pieselor de sus curbate

Aplicați lipici de lemn impermeabil pe capetele celor două bucăți curbate și înșurubați-le împreună cu 1-1/2 ″ #6 șuruburi de lemn pentru a crea o parte a blatului curbat (vezi Foto 2). Repetați pentru altă parte.

Pasul 4: Asamblați vârful spalierului

Pentru a crea vârful curbat al spalierului, așezați cele două părți curbate pe o suprafață plană, astfel încât capetele lor superioare să se întâlnească. Aplicați lipici de lemn impermeabil și înșurubați-le împreună, folosind șuruburi de lemn 1-1/2 ″ #6, înșurubându-vă din lateral (vezi Foto 3). Dacă marginile nu sunt complet spălate, umpleți cu umplutură de lemn și nisip.

Pasul 5: Tăiați bucăți laterale și de jos

De la cedru de 2 ″ x 2 ″, tăiați două bucăți până la 51 ″ lungime (laturi ale spalierului) și o bucată la 48 ″ lungime (partea inferioară a spalierilor).

Pasul 6: Alăturați -vă părților în jos

Mortizați colțurile unde vor fi unite bucățile laterale și de jos. Pentru a face acest lucru, pe un capăt al fiecărei piese laterale și ambele capete ale piesei de jos, trageți o linie peste lemn, 1-1/2 ″ de la capăt. Faceți o altă linie la capăt, la jumătate din adâncime. Asigurați -vă că măsurați cu atenție. Folosind o cutie mitră, a văzut cu atenție prin lemn la marcajul de 1-1/2 ″, oprindu-se la linia care indică jumătate din adâncime. Apoi am văzut de la capăt de-a lungul marcajului de jumătate de adâncime, astfel încât să tăiați o jumătate pătrată a grosimii lemnului. Așezați bucățile împreună, astfel încât porțiunile decupate ale pieselor laterale să se sprijine pe porțiunile decupate ale piesei de jos, făcând o articulație îngrijită. Atașați cu lipici de lemn și înșurubați -vă împreună folosind șuruburi de 1 ″ #6 (vezi Foto 4). Umpleți orice fisuri din articulații cu umplutură de lemn. lasă să se usuce. Nisip neted.

Pasul 7: Alăturați -vă părților de sus

Mortizați colțurile în care piesele laterale se vor alătura vârfului curbat. Pentru a face acest lucru, așezați blatul curbat pe capetele pieselor laterale. Cu un creion, marcați unghiul de sus pe partea superioară a fiecărei piese și o altă la jumătatea drumului la capăt, ca în pasul 6. Pe piesele curbate, faceți un marcaj 1-1/2 ″ de la capăt și Încă o jumătate de drum în jos pe capete. Tăiați, lipici și înșurubați -vă ca în pasul 6, apoi umpleți și nisip.

Pasul 8: cadru complet

Tăiați o bucată de 5/16 ″ x 1-1/2 ″ lath pentru a se potrivi de-a lungul marginii interioare a fundului cadrului. Cu cadrul întins pe o suprafață plană, lipici, fixați și ungeți petul până la cadru, astfel încât să iasă dintr -o parte a cadrului (ceea ce va fi fața) cu aproximativ 1/4 ″ și formează o „buză” sau o bordură pe care va fi partea din spate a cadrului, pe care Lath va fi bătut în cuie pentru a forma rețeaua (vezi Diagrama 2). Tăiați 2 bucăți de lath pentru a se potrivi de -a lungul marginilor interioare ale blatului curbat. Pentru a le atașa, aplicați lipici din lemn, apoi îndoiți -le ușor de -a lungul curbelor, prinzând pentru a ține loc (vezi Foto 5). cuie pe. Tăiați 2 bucăți de lath pentru a se potrivi de -a lungul marginilor interioare ale laturilor cadrului. Lipici, clemă și cuie pe loc. Se lasă să se usuce în funcție de indicațiile pachetului de lipici.

Pasul 9: Verificați măsurătorile cadrului

Înainte de a adăuga latul încrucișat, verificați dacă cadrul este pătrat prin măsurarea fiecărui colț cu un pătrat setat și măsurarea diagonală din colțul exterior până la colțul exterior. TEl două măsurători diagonale ar trebui să fie egale. Cadrul va avea în continuare o anumită flexibilitate în acest moment; Dacă nu este pătrat, schimbați -l până când este pătrat, atunci folosiți cleme pentru a -l asigura pe suprafața de lucru, dacă este posibil.

Pasul 10: Tăiați șipci orizontale

Pentru șipci orizontale, tăiați 5 bucăți de lath la 45 ″ lungime, una până la 23 ″ lungă și una până la 11 ″ lungă. Așezați o bucată de 45 ″ pe partea inferioară a cadrului și marcați locațiile pieselor verticale care o vor traversa folosind măsurătorile din diagrama 1. Marcați locațiile de lat pe partea inferioară a cadrului.

Pasul 11: Tăiați șipci verticale

Pentru lamele verticale, tăiați o bucată de lath la 76 ″, două până la 65-3/4 ″, două până la 58-1/4 ″ și două până la 53-1/4 ″.

Pasul 12: Locații Mark Slat

Așezați bucata de 76 ″ de -a lungul unei părți a cadrului și marcați locațiile pieselor orizontale care o vor traversa folosind măsurătorile din diagrama 1; Marcați și aceste măsurători de -a lungul părții cadrului. Pentru a marca locațiile primelor două piese orizontale care se află pe partea superioară curbată, extindeți un pătrat T sau o fâșie de lath de la piesa verticală de 76 ″ la partea superioară curbă și marcaj.

Pasul 13: Instalați piese orizontale

Puneți una dintre piesele orizontale de 45 ″ pe centrul cadrului, iar celelalte patru piese orizontale de 45 ″ pe cadru, conform marcajelor pe care le -ați făcut în pasul 12. Piesele orizontale ar trebui să se potrivească perfect chiar în interiorul 2 ″ x 2 ″ Cedru, sprijinindu -se pe buza creată de garnitura instalată la pasul 8. Aplicați o pată de lipici de lemn pe ambele suprafețe în care Lath se așază pe buză, apoi ungeți cu unghii de 1/2 ″. Așezați bucata de 23 ″ și bucata de 11 ″ la marcajele corespunzătoare și, cu un creion, marcați pe ele unghiul piesei curbate. Și -au văzut capetele, astfel încât să stea bine în cedrul de 2 ″ x 2 ″.

Pasul 14: Instalați piese verticale

Așezați cele șapte piese verticale de pe piesele orizontale, astfel încât acestea să se alinieze cu semnele pe care le -ați făcut (pe piesa centrală și pe partea inferioară a cadrului) la pasul 10. Ar trebui să se suprapună partea inferioară a cadrului cu aproximativ 1/2 ″. Cu un creion, marcați pe ei unghiul în care se întâlnesc cu vârful curbat și și -au văzut capetele, astfel încât să nu iasă dincolo de marginile curbei.

Pasul 15: Consolidați articulațiile de zăbrele

Aplicați un lipici de lemn pe capetele tuturor pieselor verticale și pe fiecare loc unde se traversează piesele verticale și orizontale. Unghiați pe capetele tuturor pieselor verticale folosind Brads de 3/4 ″. Unge împreună toate articulațiile folosind Brads de 1/2 ″, începând din centru și lucrând spre exterior. Glisați o resturi de lemn sub fiecare articulație înainte de a o cuie, pentru a evita ruperea latului (vezi Foto 7; Rețineți: Builder folosește o presă de unghii, dar un ciocan mic va funcționa la fel de bine).

Pasul 16: Atașați finial

Pentru a aplica finialul, dintr -o bucată de resturi, tăiați un bloc mic puțin mai mare decât punctul din partea de sus a cadrului. Nisip această piesă netedă. Contrași un șurub de lemn de 1-1/2 ″ în el. Lipiți și ungeți blocul în partea de sus a cadrului, astfel încât punctul șurubului să fie în sus. Înșurubați finialul pe șurubul proeminent.

Pasul 17: nisip și finisaj

Șlefuiește -l ușor pe spalier. Pictează -l sau colorează -l sau lasă natural. Lăsat netratat, cedrul va fi vreme la o culoare gri-gri-argintiu.

Pasul 18: Hang Trellis

Atașați spalierul pe un perete sau gard cu opt brackete de 2 ″ L (patru pe fiecare parte) înșurubate în părțile laterale ale cadrului, distanțate uniform.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *