Cloud va fi integratorul pe cer pentru a salva automatizarea casei?

Câteva săptămâni în urmă Amazon a adăugat suport pentru WEMO, precum și Philips Hue Lights la vorbitorul lor Echo Home.

Dintr -o dată, oamenii care au avut gadgetul Amazon, plus produsele de iluminat din casa lor, ar putea afirma lucruri de genul: „Alexa, să aprindă luminile din zona bucătăriei”, precum și ar funcționa doar.

Două sisteme disparate vorbind brusc cu fiecare altul, de fapt, în acest caz, cu bit sau fără intrare sau configurație de la utilizator, toată amabilitatea cloudului. Bliss Wise House.

Echo are acum propriul canal IFTTT și la sfârșitul anului trecut, sistemul de încălzire Honeywell Evohome a câștigat abilități de geofență și cu introducerea propriului canal IFTTT. În plus, se leagă cu stația meteo netatmo prin IFTTT, pentru a se adăuga funcționalități.

Îndepărtați atunci când lucrurile funcționează împreună, există sinergii excelente (din anii 90, alertă de cuvinte buzz).

Apple poate reuși?

Primele produse încep să apară care să susțină Apple Homekit cu mai multe știri, fără nicio întrebare care să vină mai târziu astăzi de la WWDC. Aceasta este viziunea lui Cupertino pentru Casa înțeleaptă, precum și, în timp ce este dificil să pariezi împotriva Apple în aceste zile, există câteva lucruri care le pot strica petrecerea.

În primul rând, există acea grădină cu pereți înaltă. IPhone -ul este un succes semnificativ în eșaloanele superioare ale pieței smartphone -urilor, cu toate acestea este mult mai puțin răspândit la scară globală. Poate Homekit să fie un lider mondial atunci când mai mult de 80% dintre proprietarii de smartphone -uri nu o pot utiliza?

În plus, în ciuda anilor de încercare, Apple pare să se străduiască să producă servicii cloud decente.

Homekit & Siri Illumination gestionează demo de la MacBreak Weekly

Planul Google

Google nu are astfel de limitări. Dezvoltă servicii excelente, precum și este fericit să le ofere majorității, incluse persoanelor iOS. În ultimele săptămâni seminar de designer Google I/O, au dezvăluit „Proiectul Brillo”. Denumit ca „sistemul de operare de bază pentru Web of Things”, Brillo folosește straturile inferioare ale Android pentru a rula pe foarte puțin hardware IoT, cum ar fi încuietorile ușilor, de exemplu.

GOOGLES Achiziția de Nest a adus aspirație și mai înțeleaptă, precum și, în plus, au dezvăluit Job „Weave”, un strat de comunicații prin care IoT poate comunica. Este un limbaj tipic pentru gadgeturi să vorbească cu fiecare altul, atât pentru cloud, cât și cu smartphone -ul tău. Sistemul folosește scheme, la fel ca XAP, precum și XPL, care au fost stabilite cu mult peste un deceniu de cititori automate de case. Puteți crede despre o schemă ca un driver pe computer. Un pic de aplicație software care spune sistemului dvs. ce poate face noul gadget, precum și exact cum să vorbiți cu acesta.

Dezvoltatorii își pot trimite propria schemă personalizată, precum și va exista un program de acreditare a țesăturii pentru a asigura produsele de asigurare – prin intermediul Cloudului, desigur. Platforma încrucișată, poate fi folosită separat de Brillo, precum și oferă API pentru ca designerii să se conecteze. Brillo va fi lansat ca previzualizare a designerului în T3 al acestui an, precum și ca stiva completă de țesătură în Q4 (consultați videoclipul din partea de jos a acestei pagini).

De asemenea, Google a arătat „Project Soli” un solid inovator în miniatură specifică radarul. Urmăriți acest videoclip demo, precum și în specific secțiunea din tehnica pentru înțelegerea setării mâinii, provocată din jumble -ul aparent de neînțeles pe care le colectează senzorul.

Nu este un salt semnificativ pentru a imagina această puternică recunoaștere a modelului folosit în casa înțeleaptă, când mașina Google descoperă și rețelele neuronale profunde ajung să lucreze la datele dvs., care înțelege ce va fi posibil. Exact ce zici de asta pentru un scenariu de exemplu:

Vii casă după ce ai fost la sală. Google înțelege rutina dvs. obișnuită din calendarul dvs., a verificat că ați fost la centrul de fitness din locul dvs. GPS, precum și a înțeles că ați lucrat o transpirație autentică din rapoartele de ritm cardiac despre purtabilul dvs. Știe că sunteți casă de la GPS -ul dvs., precum și scorul de încredere este deosebit de mare, deoarece a fost cipul dvs. RFID care a deblocat și ușa. Înțelege că ați făcut o baie imediat ce primiți casă de la centrul de fitness de 87% din ori în ultimul an, așa că începe să funcționeze la temperatura favorizată, precum și la cozi de redare a playlist -ului de la boxele de baie.

Înrudit: Inteligența artificială ne va ucide pe toți?

Indiferent dacă credeți că este ciudat sau nu aceasta este o automatizare a casei reale, mai degrabă decât pur și simplu gestionarea la distanță despre care vorbim atât de frecvent. De program există aplicații mult mai importante, precum și la nivel mondial al acestei tehnologii, legate de consumul nostru de energie. Trebuie să existe o metodă simplă pentru a gestiona acest comportament descoperit, precum și exact cum vor „programa” lucrurile manual?

Nu va fi orice în cloud?

În anii 90, când Automate House a început să acopere Domotics, mulți dintre noi au condus propriile noastre servere de e -mail, precum și am smuls O -ul nostruCD -uri /DVD -uri WN pentru serverele noastre media. Da, câțiva dintre voi G33ks citind acest lucru, vor spune că încă o fac, cu toate acestea, lumea autentică folosește Webmail, Spotify, precum și Netflix.

Deci nu este vorba doar de automatizarea casei pe aceeași rută? Înlăturarea întregii complexități, precum și timpul necesar pentru a construi, a păstra, precum și a integra sistemele de case înțelepte și a le face mult mai ușoare, precum și mai puternice.

Nu veți mai fi legat de investiția în acel controler hardware costisitor care vă rulează casa. Tehnologia sa devine mai depășită în fiecare zi, în timp ce noua generație de controlere de cloud devine mai inteligentă, adăugând funcții peste noapte. Conexiunile web mai rapide, precum și o latență redusă au însemnat că puterea cloud a adus deja vorbirea, precum și recunoașterea imaginii, precum și alte servicii utile precum Google Now. A făcut acest lucru prin mutarea ridicării grele de pe gadgetul mobil pentru a profita de puterea de echin semnificativă din cloud.

Săptămâna trecută am derulat o poveste despre automatizarea Casei Energetice Ultra. Primul răspuns a fost tipic, dar și de înțeles, a spus Steve Pillings …

Dar dacă aceste hub -uri de automatizare a casei nebunești din cloud ar exista, precum și au fost atât de frecvent utilizate încât aveau un șofer pentru aproape fiecare protocol, atunci nu ți -ar păsa de ce este comun nou bec de bec. Comutatorul tău de undă Z de ultimă generație de lângă patul tău ar controla doar.

Înrudit: Wise House Utopia

Protocoalele de proprietate închisă nu se vor descurca bine în această lume, lucrurile vor fi nevoie să fie mult mai deschise. Cu toate acestea, la fel cum playerul tău Sony Blu-Ray se conectează la receptorul dvs. Onkyo AV, precum și la televizorul dvs. Samsung, nu ar trebui să nu fie exact același lucru pentru setul înțelept pe care îl cumpărați? Timpul pentru interoperabilitatea Casei înțelepte este întârziată.

Pentru ca acest lucru să funcționeze, tot ce trebuie să ceri un hub fizic cu toate radiourile din casă, cu toate acestea, acesta poate fi un pod destul de mut, probabil folosind SDR, dirijând datele și din cloud.

Nori întunecați

Și la fel pentru cele două mamifere gri destul de mari din cameră, confidențialitate, precum și securitate. Persoanele pun la îndoială deja beneficiile supunerii tuturor datelor lor. Brigada de pălărie cu folie de staniu? Poate, oricum poate nu. Cu siguranță, evenimentele din ultimii ani au făcut ca oamenii să fie mult mai conștienți de supraveghere și de disponibilitatea agenților de publicitate, precum și de puteri mondiale deopotrivă de a scoate toate datele pe care le pot.

Apple dorește să vorbească despre accentul lor pe confidențialitatea utilizatorilor, precum și exact cum nu ajung nici măcar să vă vadă datele. În mod ironic, care poate ajunge să fie un dezavantaj major dacă această mașină care descoperă viitorul AI se transformă într -o realitate.

Fiabilitatea va fi esențială chiar aici. Săptămâna trecută, o actualizare buggy a lansat Sky pentru aplicația lor iOS a declanșat -o la accident pentru a introduce, ceea ce ar putea să nu mai controlez DVR -ul meu din dormitor. Enervant, însă exact cum s -ar juca cu tine dacă, dintr -o dată, nu ai putea debloca ușa din față, de la un sughiț la un centru de date Google dintr -o țară străină? Orice tip de sistem de succes bazat pe cloud va trebui să aibă strategii robuste de toamnă pentru controlul regional. Stacey Higginbotham de la Fortune s -a gândit la aceeași problemă …

Cântărit

Așadar, cloud va aduce descoperirea automată, precum și configurația pentru o automatizare a casei de automatizare a viitorului? Google sau Apple sau Microsoft vor fi integratorul dvs. în cloud sau veți continua să vă descurcați singuri această mizerie?

În final, persoanele fizice vor alege dacă avantajele depășesc dezavantajele, dacă comoditatea adăugată compensează confidențialitatea, precum și problemele de securitate, dacă automatizarea casei ajunge vreodată să -și atingă adevăratul potențial sau rămâne un spectacol lateral. Indiferent dacă credeți că este un concept minunat sau nu, dacă aș fi fost un tip de pariuri, mi -aș fi pus casa pe viitorul automatizării casei care se muta în cloud.

Să înțelegem ce credeți în comentariile de mai jos.

Apple Homekit: Google Job Brillo

Vreau mai mult? – Urmați -ne pe Twitter, ca noi pe Facebook, sau înscrieți -vă la fluxul nostru RSS. Puteți primi chiar și aceste știri livrate prin e -mail, direct în căsuța de e -mail în fiecare zi.

Imparte asta:
Facebook
Stare de nervozitate
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E-mail
Mai mult

WhatsApp
Imprimare

Skype
Tumblr

Telegramă
Buzunar

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *