Găsiți cea mai bună plantă de casă pentru casa dvs.!

În ultimul timp, plantele de casă umile aduc mult mai multă atenție ca niciodată. Revistele sunt pline cu smochine cu frunze de joc, iar Pinterest este plin de proiecte de terariu do-it-yourself. Proprietarul și autorul australian de tip boutique, Bree Claffey, este fascinat de modul în care plantele pot minimiza stresul, purificarea aerului și conectează comunitățile. Magazinul Melbourne al lui Bree, domnul Kitly, este aprovizionat cu standuri elegante și vase self-watering, realizate de artizani locali (inclusiv propriul tată). Ea folosește chiar „consultări de plante”! În prima sa carte, Indoor Green: Living with Plants, Bree explorează dorința noastră de a aduce în aer liber și dezvăluie cei mai buni plante de casă pentru a încerca în propria ta casă.

Smochinele Fiddle Leaf sunt unul dintre cele mai populare plante de casă ideale acum. Atunci când alegeți planta potrivită pentru casa dvs., este crucial să luați în considerare dimensiunea, forma, textura și culoarea și să citiți eticheta pentru a vedea dacă nevoile plantei se potrivesc cu mediul de origine. Alături de udare, smochinele cu frunze de joc au nevoie de o încălzire regulată și pentru a -și curăța frunzele ocazional.

Sfat de îngrijire: „Odată ce găsește un loc, o idee bună este să nu -l pășești”, spune Bree.

Această fabrică de saltele convertită din Melbourne găzduiește o varietate de Rhipsalis și Hoya, care le place atât lumina strălucitoare, cât și o cantitate limitată de apă. Pe deasupra a două lăzi de lapte colorat, o ureche de elefant interior se bucură de lumina solară indirectă.

Sfat de îngrijire: urechile de elefant sunt plante tropicale, deci utilizarea unui umidificator în camera ta este o idee bună.

Totemul Ivy al Diavolului este o plantă grozavă pentru a -l trage într -un colț, atât timp cât devine suficientă lumină solară. Poate fi așezat pe un raft unde se va urmări sau poate fi învățat să stea în poziție verticală cu o miză. „Este una dintre cele mai versatile și iertătoare plante”, notează Bree.

Sfat de îngrijire: „Punctele maro pe frunze indică faptul că este păstrat prea rece și suprasolicitat. Vița de vie cu lacune foarte lungi între frunze, în mod normal, nu au lumină adecvată ”, spune Bree.

O palmă de coadă de ponei (ilustrată pe stânga în spatele scaunului) este una dintre cele mai ușoare plante interioare de care să aibă grijă, deoarece poate tolera perioadele de neglijare. Este originar din deșert și poate stoca apă în baza portbagajului său. Artistul textil Shabd Simon-Alexander are o palmă de coadă de ponei și plante de toate dimensiunile din mansarda ei din Brooklyn.

Sfat de îngrijire: „Supra-udarea este principala modalitate de a ucide palmele de coadă de ponei”, spune Bree. Pe vreme caldă și uscată, apă o dată la trei săptămâni.

Ficus alii de la Shabd se apleacă peste o grămadă de textile și are nevoie de un sprijin puternic. Lumina soarelui vă poate ajuta plantele să stea înalte. „Vor doar să se apropie cât mai mult de el, astfel încât poziționarea și întoarcerea vaselor care îi ajută frecvent să se ridice drept”, spune Shabd.

Sfat de îngrijire: dacă observați frunzele căderii ficus alii, poate fi prea aproape de aerisirea de încălzire sau de răcire sau este posibil să îl udați.

Designerii australieni Mary și casa lui Grant Featherston duc plantele de casă iubitoare la un alt nivel. Grădinile interne sunt cultivate pe diferite niveluri, iar plantele de ceară urcă un perete lângă un mic iaz interior.

Sfat de îngrijire: puteți păstra plantele de ceară în același vas de ani de zile, deoarece nu le place să fie legate de rădăcină.

Featherston are o zonă de luat masa cu vedere la iazul lor interior. Ferigiile, mușchiul înfiorător, plantele de salată de fructe și Calathea cresc fericit în mediul umed. Frunzele albe variegate ale Calathea adaugă contrast grafic cu spațiul verde.

Sfat de îngrijire: Calatheas ca apa distilată care a ieșit. Încercați să le udați cu apă rămasă de lângă patul dvs. dimineața.

Designer de bijuterii Anny Postolidis folosește standuri de plante și agățăriCoșuri pentru a afișa plante de casă la diferite înălțimi din studioul ei din Melbourne. Maidenhair și Boston Ferns (ilustrat pe un stand și atârnat de tavan aici) sunt alegeri populare, dar pot fi un pic temperamental. „Ieșește -le în fiecare zi cu un pahar plin de apă, iar ceață -le frunzele la fiecare câteva zile”, sugerează Anny.

Sfat de îngrijire: „Dacă doriți ca Boston Fern să continue să crească mai mare, să-l redactați fiecare la doi ani în primăvară”, spune Bree.

Dacă aveți o plantă de casă (cum ar fi planta de salată de fructe prezentată aici) și sunteți preocupați de rădăcinile sale care cresc din oală și arătând inestet, nu este îngrijorat. „Rădăcinile aeriene sunt un semn al unei plante încântate și sănătoase”, spune Bree.

Sfat de îngrijire: Punerea unei plante de salată de fructe pe un raft de cărți înalt permite rădăcinilor să atârne liber.

Proprietarii de case din această cameră de duș au avut în vedere utilizarea tapetului botanic în baia lor, dar nu au putut decide cu privire la modelul ideal. În schimb, au pus un filodendron cu inimă în partea de jos a unui perete și șase ani mai târziu a urcat pe perete, formând un tapet viu.

Sfat de îngrijire: „Frunzele galbene sunt de obicei simptomul suprasolicitării și marginilor brune pot fi un semn al Scorch”, spune Bree.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *